Välkommen på boksläpp

Lefve konkurrensen!
Hantverkare och köpmän i Ekenäs fram till 1940

Ekenäs bibliotek, Svalan
Måndagen den 25 september 2017 Kl. 18.00

Boken finns till salu för 35 €

Raseborgs släkt- och bygdeforskare r.f. 
 bokhylla

Alla barn behöver böcker, men alla böcker passar inte alla barn. Därför har Ekenäs bibliotek nu en så kallad Äppelhylla på barnavdelningen.

Äppelhyllan kommer att invigas officiellt 26.9. Barnbibliotekarie Lisa Strömsholm finns på plats kl. 14–17:30 och svarar på frågor, vi bjuder på äppelkaka och saft.

Under september månad lyfts äppelhyllans material fram i en utställning på biblioteket tillsammans med vuxenavdelningens lättlästa böcker, ljudböcker, storstilsböcker, serier och bildordböcker.

 

 

Vegetariskt!

En kort introduktion till vegetarisk mat.

Kom och lyssna på Rastachef på Ekenäs bibliotek onsdag 4.10 kl. 18.00

 

(Foto:privat)

Glader läser sagobok 

Öppna sagostunder hålls var fjärde tisdag på Ekenäs bibliotek, i Tornet på barnavdelningen, kl. 17:30–18:00. Barngrupper kan komma på sagostund enligt överenskommelse, kontakta barnbibliotekarie Lisa Strömsholm (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

22.8 Sagor om kroppen

19.9 Djursagor

17.10 Sagor om jättar och troll

14.11 Sagor från stora världen

För barn från tre år uppåt, välkommen!

Påverka urvalet  Lukas-biblioteken tar i bruk en ny tjänst som låter användarna vara med och påverka urvalet av material till biblioteken. På sidan osva.btj.fi/Lukas finns listor, från vilka du kan önska vad biblioteken ska köpa in. Du loggar in med ditt lånekortsnummer och samma PIN-kod som till webbiblioteket.

 Suuri lukuseikkailu - Läsäventyr Raseborgs stadsbibliotek deltar i den nationella satsningen Det stora läsäventyret som är en del av Finland100-programmet. Vi har valt temat ”Läsa tillsammans” och kommer under året att satsa på högläsning och stöd för läsning i hemmen. Mer info om kampanjen och evenemang kommer senare.

Like it? Share it!