Det är dags för den tradiotionella julmarknaden i Pojo bibliotek! Marknaden ordnas  lördagen den 25.11 kl. 10-13.

Biblioteket säljer avskrivet material och det finns en försäljningsutställning av handarbeten och hantverk i bibban. Marthorna kokar gröt kl. 11-13 och det går att köpa lotteri och glögg m.m.

Varmt välkommen till bibban!

 Dansande tomtar Välkommen på Småtomtarnas julfest tisdagen 12.12 kl.17:30–18:30 i Tornet på Ekenäs bibliotek. Julsagor, sånger, ramsor och enkelt pyssel, för barn från 3 år i sällskap av vuxen. Bibban bjuder på pepparkakor och saft. Ta gärna tomteluvan på! 
 bokhylla

Alla barn behöver böcker, men alla böcker passar inte alla barn. Därför har Ekenäs bibliotek nu en så kallad Äppelhylla på barnavdelningen.

 Äppelhyllans medier vänder sig framförallt till barn och vuxna som på något sätt kommer i kontakt med funktionshinder i sin vardag. Böckerna passar även bra för flerspråkiga barn och för dem som lär sig ett nytt språk, t.ex. invandrare.

 

Glader läser sagobok 

Öppna sagostunder hålls var fjärde tisdag på Ekenäs bibliotek, i Tornet på barnavdelningen, kl. 17:30–18:00. Barngrupper kan komma på sagostund enligt överenskommelse, kontakta barnbibliotekarie Lisa Strömsholm (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

22.8 Sagor om kroppen

19.9 Djursagor

17.10 Sagor om jättar och troll

14.11 Sagor från stora världen

För barn från tre år uppåt, välkommen!

Påverka urvalet  Lukas-biblioteken tar i bruk en ny tjänst som låter användarna vara med och påverka urvalet av material till biblioteken. På sidan osva.btj.fi/Lukas finns listor, från vilka du kan önska vad biblioteken ska köpa in. Du loggar in med ditt lånekortsnummer och samma PIN-kod som till webbiblioteket.

 Suuri lukuseikkailu - Läsäventyr Raseborgs stadsbibliotek deltar i den nationella satsningen Det stora läsäventyret som är en del av Finland100-programmet. Vi har valt temat ”Läsa tillsammans” och kommer under året att satsa på högläsning och stöd för läsning i hemmen. Mer info om kampanjen och evenemang kommer senare.

Like it? Share it!