KULTURFORUM 18

Vad? Kulturforum 18 - en resa till östra Nyland för kulturproducenter från västra Nyland
När? lördag 24.3.2018, start kl. 8:15 i Raseborg – retur kl. 18:30 i Raseborg


Vi åker med abonnerad buss som startar 7:30 från Ekenäs torg och 8:15 från Tryckeriteatern i Karis, Raseborg. Vi gör en inspirerande exkursion till östra Nyland där vi först besöker Malmgård och får bekanta oss med turism-, butiks- och bryggeriverksamheten (inkluderar lunch och öltasting). Ägare Henrik Creutz tar emot oss och berättar om Malmgårds businessmodell och tjänster där kultur- och turismtjänster och produktion av ekologiska råvaror och produkter möts.


Efter det besöker vi det tvåspråkiga Kulturhuset Lilla Villan i Sibbo (inkluderar eftermiddagskaffe med avec). Där berättar verksamhetsledare Petri Pöyhönen om vilka samarbets-, nätverks- och bidragsformer barnkulturcenterverksamheten bygger på, bl.a. statens spetsprojektmedel för barnkultur presenteras.
Vi får se en teaser av kulturcentrets spjäs Rapunzel som behandlar det aktuella #metoo-temat. Föreställningen om integritet och självbestämmanderätt turnerar under hösten 2018 i Finland. Vi återvänder till Raseborg vid 18:30-tiden men de som vill kan fortsätta mingla och nätverka ännu under kvällen med program från ca 19:00 på Köttkontrollen Steakhouse & Meatbar. Där träffar vi den nya verksamhetsledaren för Slow Food Västnyland r.f.
Kom med på en inspirerande resa!
Delta i Kulturforum 18 genom att anmäla dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast söndag 18.3.2018. Deltagaravgiften är 30 euro. I samband med anmälan får du en faktura per e-post som betalas innan resan. Deltagaravgiften inkluderar busstransport, lunch, tasting och eftermiddagskaffe med avec, överraskningsgåva samt dagens presentationer (middag på egen bekostnad).
Teman i år är: Matkultur, barnkultur, kulturturism och samarbetsnätverk

Arrangörer: Luckan Raseborg och Raseborgs stadsutvecklingsavdelning – Kulturtjänster

KULTURFORUM 18
KULTTUURIFOORUMI

Program lördag 24.3.2018


7:30 Bussen avgår från Ekenäs torg, Raseborg
8:15 Bussen avgår från TryckeriTeatern, Torggatan 3, 10300 Karis, Raseborg

Raseborgs stad, avdelningen för stadsutveckling hälsar välkommen. Slow Food Västnyland r.f. presenterar temat matkultur och berättar om sin festivalverksamhet i västra Nyland. Luckan Raseborg berättar om temat barnkultur och presenterar barnkulturcenterverksamheten i Raseborg. Morgonkaffe/te på bussen.

11:00 Ankomst till Malmgård i Lovisa
Malmgårds ägare Henrik Creutz presenterar verksamheten och vi får provsmaka några av produkterna. Kulturturismen växer i den historiska slottsmiljön, bryggeri-verksamheten och jordbruket kombineras med butiks- och cáféverksamhet.
Se: http://kartano.malmgard.fi/?page_id=12

12-13 Lunch i Malmgårds café

13:15 Bussen avgår från Malmgård mot Sibbo
14:00 Besök vid tvåspråkiga Kulturhuset Lilla Villan i Sibbo
Verksamhetsledare Petri Pöyhönen berättar om hur kulturcentrets barnkulturverksamhet utvecklats. Vi får se en teaser ur pjäsen Rapunzel som turnerar i Finland hösten 2018.
15:00 Kaffe med sött tilltugg och avec serveras för deltagarna i Lilla Villans café.
Se: http://www.cedarocatering.com/cafe%CC%81-lilla-villan/

Mingel

16:30 Bussen avgår från Sibbo till Raseborg

18:30 Ankomst till TryckeriTeatern i Karis, Raseborg (bussen fortsätter till Ekenäs torg).

17:00 Middag och dryckespresentation på Köttkontrollen Steakhouse & Meatbar, den nya verksamhetsledaren för Slow Food Västnyland r.f. presenterar sig.


 • Utställning i Galleri Fokus 21.3 - 7.4.2018

  Målningar - Eeva Airaksinen

  Vernissage lö 24.3. kl. 12-14

  Välkommen!

 • Konsert i Sigurd Snåresalen sö 18.3. kl. 18

  Bridge of song - En bro av sång
  Frida Backman - violinist
  Collin Hansen - pianist
  Kathleen Roland-Silverstein

  Biljetter: 20€ vid dörren

  Välkommen!

Like it? Share it!