Öppet on-sö/11-17

 


 Ekenäs museicentrum EKTA/Gustav Wasas gata 11/ Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den./(019)289 2512/(019)289 2518 

 

Möt din historia och fira #finland100 med en kulturfärd
genom Västra Nyland med hjälp
av "Seinätönmuseo"-mobilapplikationen.

Kolla in våra resemål och ladda ner spellistan
"Matkalla menneisyyteen" från Spotify.

I boken Möt din historia kan du läsa mera om
våra fina historiska resemål och om museets #finland100 projekt. Boken finns att köpa (10€) på museet och vid Raseborgs turistbyrå.

Ta din egen plats i historiens kedja, bekanta dig med minnesplatserna i västra Nyland och de berättelser som är knutna till dem.

#mötdinhistoria på instagram & facebook.

 

 

 

 

 NYA EKBLADET!
Läs om vad som händer
på museerna i västra Nyland
  

 LÄSekbladet


 

 

Helene Schjerfbeck bodde i Ekenäs mellan åren 1925 och 1941. Staden Ekenäs och de närliggande trakterna var i många avseenden betydelsefulla för Schjerfbeck. Flertalet av hennes landskap är målade i trakten och hennes släktrötter, såväl på fädernet som mödernet, finns i Ekenäs. I utställningen visas både konstverk men även föremål som tillhört Schjerfbeck, bl.a. gungstolen som finns avbildad på ett flertal målningar.

 

 

Till äran av jubileumsåret 2016 firar EKTA museum med att öppna utställningen, Raseborgs slott - maktens borg, 20. april. Utställningen berättar om livet i borgen under medeltiden (läs mera).

Museets permanenta utställning om stadens historia fyller däremot 10 år och firar med att byta namn till Alla tiders Raseborg. Under årets lopp uppdateras även utställningens innehåll.

EKTA museum firar också med en ny logo samt med en ny webbida ektamuseum.fi som blir färdig under hösten och knyter ihop EKTAs, Västra nylands landskapsmuseums och Leiras kulturarvscenters verksamhet.


 

Foto: Paul Fager, 1898/VNLM 

Föreningen Ekenäs museivänner r.f.´s syfte är att stöda och museiverksamheten som ansluter sig till EKTA museicentrum och Västra Nylands landskapsmuseum.

Bli en museivän!

 

Like it? Share it!