Raseborgs stad säljer med anbudsförfarande: Gamla biblioteket i stadsmiljö

Raseborgs stad bjuder ut till försäljning en tomt (710-3-34-4) på Raseborgsvägen 8a. Tomtens areal är 609 m² med en byggrätt om 280m². På tomten finns ett unikt stockhus – Gamla biblioteket – som tidigare har fungerat som bostad, musikskola och bibliotek. Byggnaden har de senaste åren varit uthyrd till föreningar och privatpersoner som kontorslokal och övningsutrymme. Inventarier ingår inte i försäljningen.

Byggnaden är ca 206 m², i 1-plan med träfasad och plåttak. Värme, el och vatten kommer från biblioteksbyggnaden, varvid huset behöver förses med egna anslutningar. Byggnaden, som är byggd kring år 1900, är uthyrd.

Byggnaden är en del av en kulturhistorisk miljö bestående av Ekenäs bibliotek och Ekenäsgården som ligger i samma kvarter. Närheten och läget erbjuder utvecklingsmöjligheter.

I gällande detaljplan (Ekenäsgården 872-72) har tomten beteckningen KTY/s, vilket syftar på kvartersområde för verksamhetsbyggnader. Byggrutan på tomten har tilläggsbeteckning as100% I sr 280, vilket möjliggör boende. Ägaren kan anhålla om lov att ändra byggnaden till boende.

Fastigheten säljs till högstbjudande (totalpris, €). Villkorliga anbud godkänns inte.

Om anbuden är lika höga, avgörs ordningen genom lottning. Staden förbehåller sig dock rätten att förkasta alla anbud.

Anbud på Gamla biblioteket bör inlämnas till Raseborgs stad, mätningsenheten, adr. Elin Kurcksgatan 11 B, 10300 Karis i slutna kuvert märkta ”Gamla biblioteket”, senast den 31 oktober 2017 kl. 14.00.

Tilläggsuppgifter ger mätningschef Roger Nyberg, tfn 019 289 3821, e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

pdf Gamla biblioteket: detaljplan

pdf Gamla biblioteket: detaljplan

 

Like it? Share it!